Pensioen & echtscheiding

Het pensioen vormt bij een echtscheiding een belangrijk aspect waarbij stil gestaan moet worden.
Even sparren? Neem contact op:

Helder & praktisch

Keuzes vergemakkelijken

Deskundig & succesvol

inzicht biedt handelingsperspectief

Verdelen van het pensioen, wat te doen?

Al jarenlang ondersteunt Pensioennext met succes (familierecht)advocaten (VFAS) en mediators op het gebied van pensioen(recht). Naast advies worden regelmatig op de praktijk gerichte opleidingen aangeboden.
Het pensioen is vaak een groot vermogensbestanddeel. Bij een verdeling in het kader van een echtscheiding is het een belangrijk aspect.

Pensioennext denkt graag mee.

  • Wat zijn de mogelijkheden van pensioenverdeling (verevening, verrekening, conversie etc.)?
  • Wat betekent de pensioenverdeling voor het netto inkomen?
  • Zijn alle fiscale en juridische voetangels en klemmen uit het echtscheidingsconvenant gehaald?
  • Hoe zit het met bijzonder partnerpensioen?
  • Hoe gebeurt de afstorting van pensioen in eigen beheer naar een verzekeraar?
  • Zijn de ex-partners pensioen technisch ook daadwerkelijk uit elkaar?
  • Kunnen er achteraf geen claims meer komen?
  • Welke financiële gevolgen (voor het inkomen) betekenen sommige keuzes?

Pensioennext kan, in overleg met uw cliënt, inzicht bieden in de financiële situatie vóór en ná de scheiding. Dit advies wordt ondersteund door een Financieel Inzicht Rapport. Keuzes maken wordt dan gemakkelijker. Pensioennext adviseert ook over de optimalisering van het pensioen ná scheiding (zie voor meer informatie hier).

Meer weten over tarieven of opleidingen of gewoon een vraag stellen? Neem contact op.

Pensioennext helpt

Wilt u ook:

N

Deskundig advies en praktische ondersteuning bij uw dossier?

N

(Gezamenlijk) overzicht én inzicht in de problematiek maken

N

Voor uw cliënt een betaalbaar 'Financieel Inzicht rapport'?

N

Inzetbaar als deskundige

N

Gespecialiseerd pensioenjurist

N

Onderdeel van groot gespecialiseerd netwerk

"Francis van Hout is uiterst deskundig en schakelt snel! Ik heb nu al in 3 dossiers een pensioenadvies door Francis laten opstellen en steeds zijn haar rapporten weloverwogen en goed onderbouwd, zodat ik daar vervolgens weer goed mee uit de voeten kan in de verdere afwikkeling van een scheidingsdossier. "

Mr. Karen Lans

Partner bij Vandaagadvocaten

"Na een heel kundig en prettig gesprek met Francis, zijn onze financiële zaken helder en inzichtelijk. Ook op het gebied van pensioen heeft ze goed met ons meegedacht. Ik heb het gesprek als prettig en praktisch ervaren. We gaan met Francis verder."

De heer Bart Haans, bladmanager bij Uitgeverij Uquilair BV

"Na mijn scheiding was het noodzakelijk mijn financiën onder de loep te nemen. Francis werd me via een vriendin aangeraden en reageerde direct op mijn mail. Na een kennismakingsgesprek is ze voor mij aan de slag gegaan. Ze was helder in wat de mogelijkheden waren, gaf gedegen advies en ruimte om te kiezen. Ik vond het erg prettig dat ze ook had nagedacht over dingen waar ik helemaal niet aan gedacht had of over gesproken had. Ze was betrokken. Ook haar kosten waren transparant, geen verrassingen. Ik kon door haar hulp een keuze maken die bij mij past, die goed voelt en financieel klopt. Ik kan haar van harte aanbevelen."

Noël Bertens, boekhandelaar

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2021 Pensioennext

Mogelijk gemaakt door Dock IT

Contact 

Mr. F.A. van Hout 

Bezoekadres:

Stationsgebouw Den Dolder CS
Dolderseweg 148a
3734 BL Den Dolder

Postadres:

Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven
Share This