06-42159310

5 redenen om een AOV af te sluiten

maart 2018

Uit cijfers van het CBS blijkt dat slechts 21,9% van de ZZP’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft. Van deze groep blijkt dat mannen eerdere geneigd zijn een AOV af te sluiten dan vrouwen. Ondernemers hebben excuses genoeg om géén AOV af te sluiten, maar zijn deze terecht?

Graag geef ik je 5 redenen om wél een AOV af te sluiten.

 

1. Iedereen kan arbeidsongeschikt raken

Uiteraard ga je er vanuit dat jij niet ziek wordt. Toch geven statistieken andere conclusies aan. Ook de ZZP’er wordt wel eens ziek en kan geheel of volledig arbeidsongeschikt raken. Hoe vang je de teruggang in jouw inkomen dan op? Heb jij een financiële buffer?

2. De premielasten vallen best mee

Argument voor veel ondernemers om geen AOV af te sluiten is dat de premie te duur is. Een onafhankelijk financieel adviseur kan je helpen een passende oplossing te zoeken tegen een scherpe premie. Hij vergelijkt verschillende verzekeraars op premie en voorwaarden. Je zult zien: de uiteindelijke premie valt vaak erg mee.

3. Als zelfstandige ben je niet in loondienst

Simpel gezegd komt het er op neer dat als je ziek wordt als zelfstandig ondernemer je niet doorbetaald krijgt. Het enige vangnet van de overheid is de bijstand. En dat is zekere geen vetpot. Een AOV geeft een stabiel inkomen in tijden van ziekte.

4. Premie AOV is fiscaal aftrekbaar

De premie voor de AOV is fiscaal aftrekbaar van de Inkomstenbelasting onder de noemer ‘premiebetaling inkomensvoorziening’. Dit maakt de verzekering dus betaalbaarder. Over eventuele uitkeringen in de toekomst dient wel inkomstenbelasting te worden betaald.

5. AOV is altijd te beëindigen

Als je voor een AOV kiest met een flexibele contractduur dan zit je niet eeuwig vast aan een AOV verzekering. Dit beslis je zelf. Heb je genoeg vermogen achter de hand, of kan je partner in genoeg inkomen voorzien, dan kun je de AOV altijd stopzetten.

 

Een goede en betaalbare oplossing bij arbeidsongeschiktheid is maatwerk.
Belangrijk is om een heldere doelstelling te hebben wat betreft je wensen mocht je arbeidsongeschikt raken. Na een grondige analyse kan een passende oplossing worden gegeven. Alle (financiële) mogelijkheden kunnen gecombineerd worden: eigen vermogen, inkomen partner, je pensioenvoorziening, eventuele deelname aan een broodfonds en een AOV-oplossing.
Bij de AOV-oplossing is een goede combinatie tussen de premie en de voorwaarden van groot belang. Vele variaties zijn mogelijk. Voorkom teleurstellingen en win een goed advies in.

Wil je dat ik meedenk over een oplossing voor jouw situatie mocht je arbeidsongeschikt raken?
Bel mij op 06-42159310 of stuur een e-mail naar vanhout@pensioennext.nl. Ik help je graag verder.

Mr. Francis van Hout, pensioen- en AOV specialist. Voor meer informatie: www.pensioennext.nl.

 

Korte lijnen en persoonlijke aandacht.

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Ga Naar

Home

Contact

Bezoekadres: Stationsgebouw Den Dolder CS Dolderseweg 148A
3734 BL Den Dolder

Postadres:
Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven

06-42159310
Stuur een e-mail

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2020 Pensioennext

Share This