06-42159310

LEZING: ZZP ondernemerschap; Administratie en Pensioen

augustus 2018

Verpleeg Collectief biedt in samenwerking met Pensioennext en Oliemans Accountants een lezing aan in het Ondernemershuis te Zeist rondom het thema ZZP ondernemerschap.

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp’ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezonde onderneming.

Je kunt zelf jouw administratie doen maar je kunt het ook uitbesteden zodat jij je 100% kunt richten op jouw onderneming. Een deskundig adviseur zorgt ervoor dat jij inzicht hebt in jouw boekhouding en je geen fiscale aftrekposten vergeet.

Daartegenover staat dat kosten die geen ‘redelijk denkend’ ondernemer zou maken,  soms in aftrek beperkt worden. Er kan dan sprake zijn van uitgaven die buiten alle proporties zijn. Een bekend arrest betreft een tandarts die voor het woon-werkverkeer een privévliegtuig gebruikte. Alleen de normale kosten van een vliegticket werden toen in aftrek toegelaten.
Desgevraagd moet je de zakelijkheid van gemaakte kosten aannemelijk kunnen maken. Je moet de door de inspecteur gevraagde stukken kunnen tonen en inlichtingen verstrekken.

Twijfel je bij een bepaalde uitgave of het zakelijk is en je dit van de winst mag aftrekken?
Bas Oliemans geeft financieel en fiscaal advies.

Mr. B.A.N. Oliemans AA RB

 

Bas Oliemans is fiscaal jurist, Register Belastingadviseur en eigenaar van Oliemans Accountants te Bunnik.

Pensioen: Gekscherend wordt de ZZP’er wel eens de ‘Zelfstandige Zonder Pensioen’ genoemd. Hier zit wel een kern van waarheid in. Uit onderzoek blijkt dat 42% van de zzp’ ers zijn pensioen niet heeft geregeld.   Werk je als zelfstandig ondernemer dan moet je zelf voor jouw oude dag zorgen. Alleen een AOW is veelal onvoldoende. Jouw pensioen lijkt ver weg en wellicht is het voor jou moeilijke materie.

Het is prettig om te weten waar jij en/of jouw partner financieel aan toe zijn. Ook voor het geval je arbeidsongeschikt wordt of je onverhoopt komt te overlijden. Wat heeft dat voor consequenties voor jouw partner en/of je kinderen.

Pensioenadviseur en juriste, mr. F.A. van Hout, legt jou in heldere woorden uit welke manieren er zijn om jouw pensioen, arbeidsongeschiktheidsrisico of overlijdensrisico zelf te regelen. De lezing zet aan tot denken en actie.
De allerbeste Pensioen Tip is dan ook: start vandaag.

Mr. F.A. van Hout

 

Francis van Hout is pensioenadviseur en juriste bij Pensioennext

Waar:
Ondernemershuis te Zeist, 1e Oude Dorpsstraat 13 te Zeist

Wanneer:
vrijdag 7 september vanaf 14:00 uur ontvangst met koffie.

Start lezing 14:15 uur met mogelijkheid tot vragen stellen.
Aansluitend borrel met hap. Deelname is kosteloos

Graag van te voren aanmelden per e-mail:
margot@verpleegcollectief.nl

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Ga Naar

Home

Contact

Bezoekadres: Stationsgebouw Den Dolder CS Dolderseweg 148A
3734 BL Den Dolder

Postadres:
Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven

06-42159310
Stuur een e-mail

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2020 Pensioennext

Share This