06-42159310

Trend: pensioenfondsen gaan meer beleggen in duurzaamheid

oktober 2017

Om pensioenen nu en in de toekomst uit te kunnen betalen is het maken van rendement op beleggingen nodig. Pensioenfondsen en verzekeraars hebben miljarden te beleggen en een goed beleggingsbeleid is essentieel. Onderdeel van het beleggingsbeleid wordt steeds meer het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Pensioenfonds PME, het pensioenfonds voor de technologische industrie en goed voor 45 miljard euro aan belegd vermogen, laat deelnemers en gepensioneerden daarom al enige tijd meebeslissen over het beleggingsbeleid. De betrokkenheid met betrekking tot de maatschappelijk gewenste investeringen wordt zo vergroot.

En wat blijkt: deelnemers willen duurzaam en verantwoord beleggen

De hedendaagse tendens is dat deelnemers en gepensioneerden het belangrijk vinden dat er meer in duurzaamheid, milieu en betaalbare huisvesting wordt geïnvesteerd. Op dit moment belegt Pensioenfonds PME voor 3% in bedrijven die de duurzaamheid bevorderen en een goed rendement leveren. Het is de bedoeling om dit te laten doorgroeien naar 10%.

Ook het ABP, beheerder van 390 miljard euro aan pensioengeld, streeft naar haar zeggen naar goede rendementen maar niet ten koste van alles. Het ABP wil dat iedereen kan genieten van een goed pensioen in een wereld die schoon en prettig leefbaar is. Het ABP licht op haar website www.belangrijkekeuzes.nl toe welke keuzes zij maakt bij duurzaam en verantwoord beleggen.

Ik constateer een niet te stuiten trend. Gelukkig blijkt maatschappelijk betrokken beleggen en rendement prima samen te gaan. Goed dat die wordt opgepakt. Niet alleen voor softies maar een keiharde (bestaans-) voorwaarde voor de toekomst.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met mr. Francis van Hout tel 0642159310 of kijk op de website www.pensioennext.nl

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Ga Naar

Home

Contact

Bezoekadres: Stationsgebouw Den Dolder CS Dolderseweg 148A
3734 BL Den Dolder

Postadres:
Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven

06-42159310
Stuur een e-mail

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2020 Pensioennext

Share This