06-42159310

Wanneer ben je rijk?

maart 2018

Deze week is het ’De week van het geld’ met als thema ‘Wanneer ben je rijk?’.
Kinderen hebben hier zo hun eigen kijk op. Een 50 cent munt vinden, of een volle spaarpot vol met oude centen, als je een miljoen euro hebt of als je reuzelang gespaard hebt voor een step. Bewust worden wat geld met je doet en hoe je om moet gaan met geld is een must als onderdeel van de opvoeding. Inzicht hoe geld zich vermenigvuldigt, is dan heel handig.
https://www.weekvanhetgeld.nl/over-deze-week/

Jong beginnen met sparen en beleggen is erg zinvol. Einstein had hier een mening over, toen hij gevraagd werd wat hij als het achtste wereldwonder zag antwoordde hij met : “De samengestelde interest”. Hoe zit dit dan?  Wat is samengestelde interest? En wat betekent dit?

Het principe van samengestelde interest is helemaal niet zo moeilijk om te begrijpen. Als je weet hoe, verandert het je kijk op geld.

Samengestelde interest betekent dat over genoten rente weer rente wordt betaald. Vergelijk het met “een sneeuwbaleffect”. Dit sneeuwbaleffect kan je vermogen gigantisch en exponentieel doen toenemen, of het kan je vermogen laten verdampen in het geval van schuld.

Stel je gaat beleggen in dividendaandelen. Je start met een storting van €10.000,- eigen geld. Een interessant bedrag, waar veel mee te bereiken is. Je behaalt elk jaar ongeveer 5% dividendrendement en ongeveer 10% koersrendement. Elk jaar leg je het behaalde rendement opnieuw in, zo bereik je het sneeuwbaleffect. De winst moet je direct herinvesteren.

Jaar               Beginbedrag            Rendement 15%    Eindbedrag

1                     € 10.00,000             € 1.500,00                € 11.500,00

5                     € 17.490,06             €2.623,51                 € 20.113,57

10                   € 35.178,76             € 5.276,81                € 40.455,58

20                   € 142.317,72           € 21.347,66             € 163.665,37

Je ziet: met een klein inlegbedrag, een goed rendement en een lange adem kun je een flink vermogen opbouwen. Het is dus verstandig om jong te beginnen om het grootste sneeuwbaleffect te kunnen bereiken.

Wanneer je schulden hebt, voel je de negatieve kant van rente. Als je rood staat betaal je al snel 10% rente aan de bank. Zorg er dus voor dat je altijd positief staat, anders nemen de schulden alleen maar toe.

Begin met sparen en creëer je financiële vrijheid en dat zou jou ook ‘een rijk gevoel’ kunnen geven.

Wil je dat ik meedenk over jouw sneeuwbaleffect? Neem gerust contact op: mr. F.A. van Hout, 06-42159310, www.pensioennext.nl

Korte lijnen en persoonlijke aandacht.

 

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Ga Naar

Home

Contact

Bezoekadres: Stationsgebouw Den Dolder CS Dolderseweg 148A
3734 BL Den Dolder

Postadres:
Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven

06-42159310
Stuur een e-mail

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2020 Pensioennext

Share This