06-42159310

Een zorgeloos leven

januari 2019

Dat willen we toch allemaal? Je leven invullen op een manier die bij jou past. Meestal heb je hier geld voor nodig. Je werkt voor een bedrijf of voor jezelf en zorgt zo voor je eigen inkomen. Alles loopt lekker. Je denkt er niet aan dat je door een ongeluk of plotselinge ziekte ineens niet meer kan werken. Het overkomt de ander, maar jou niet. Mocht je (even) niet kunnen werken, dan heb je als werknemer een vangnet. Maar wat doe je als je verantwoordelijk bent voor jezelf? Je bent vrije beroepsbeoefenaar of ZZP’er? Weet jij welke risico’s jij loopt bij arbeidsongeschiktheid? Kun jij door blijven leven op een manier die jij leuk en belangrijk vindt als je inkomen plotseling wegvalt?

Uit onderzoek blijkt dat 10% van de ZZP’ers de afgelopen 2 jaar arbeidsongeschikt is geweest. Nou denk je, zie je wel, de kans dat ik iets krijg is klein. Uit cijfers blijkt ook dat de gemiddelde duur van de arbeidsongeschiktheid 5,3 jaar is. Met andere woorden: mocht je echt iets overkomen dan is de kans groot dat dit voor een langere termijn is. En wat dan? Kun jij het zolang volhouden zonder vervangend inkomen? Hoe ga jij je rekeningen betalen? Wellicht denk je terug te kunnen vallen op het inkomen van je partner. Dit blijkt in de praktijk zwaar tegen te vallen. 60% van de relaties wordt beëindigd bij een arbeidsongeschiktheid van één van de partners (!). Bij zwaar weer stapelen de problemen zich op…

Het is wellicht raadzaam om een vangnet van je inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid te regelen. De invulling hiervan betekent maatwerk. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Allerlei keuzes zijn mogelijk waardoor de arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar wordt, maar ook aan de basis behoefte van een vervangend inkomen voldoet. Er is veel mogelijk, dit geeft keuze stress. Hoe kom ik tot de meest passende oplossing? Het is specialistisch advies. Kies dan ook een specialist om je hierbij te helpen. Een zorgeloos leven wens ik iedereen toe. Laat mij je daarbij helpen.

Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jou.

Francis van Hout

jurist en AOV specialist bij Pensioennext.

Bel mij op 06-42159310 of stuur een e-mail naar vanhout@pensioennext.nl.
Voor meer informatie: www.pensioennext.nl.

 

Korte lijnen en persoonlijke aandacht.

Pensioennext

Ik help u met het oplossen van uw (pensioen)vragen door een helder en begrijpelijk advies te geven. Samen met u maak ik een stappenplan zodat u grip houdt op het adviestraject en de kosten.

Persoonlijke aandacht, korte lijnen en begrijpelijk advies

Ga Naar

Home

Contact

Bezoekadres: Stationsgebouw Den Dolder CS Dolderseweg 148A
3734 BL Den Dolder

Postadres:
Soestdijkseweg Noord 374
3723 HK Bilthoven

06-42159310
Stuur een e-mail

Disclaimer

Bij de samenstelling van deze website wordt de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Desondanks kan de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist zijn. Pensioennext kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruiken van informatie die staat op deze site.

Aan de inhoud van deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Niets uit de teksten of illustraties op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Pensioennext, openbaar worden gemaakt, gedistribueerd, verzonden, getoond, verkocht, overgedragen of verveelvoudigd.

Het is mogelijk dat via onze website verwezen wordt naar websites en/of informatiebronnen van derden. Pensioennext heeft geen zeggenschap over de inhoud van deze websites en/of informatiebronnen en kan derhalve niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

© 2020 Pensioennext

Share This